Kinderombudsman: “Advocaten moeten kindvriendelijker worden”

De kinderombudsman, de heer M. Dullaert, pleit voor kindvriendelijke advocaten in een scheiding. De advocaten moeten zich verplaatsen in het belang van het kind, en dit juridisch vertalen. Indien nodig moeten andere deskundigen (gedragsdeskundige, psychologen) ingeschakeld worden om het doel te bereiken. Het doel is dan dat het kind het minste hinder van de scheiding ondervindt. Advocaat Sabien Kneepkens, die samen met psychologe/Mfn mediator Barbara Scheffer kindvriendelijk scheiden is gestart legt bij BNR radio uit hoe zij al vorm geven aan kindvriendelijk scheiden, dat net verder gaat dan waar de kinderombudsman over schrijft. In de ogen van kindvriendelijk scheiden, is mediation met een psycholoog en een advocaat dé oplossing.

Link naar meer informatie over het rapport van de kinderombudsman: http://www.dekinderombudsman.nl/70/ouders-professionals/nieuws/kinderombudsman-roept-advocatuur-op-kindvriendelijk-te-werken/?id=629

You Might Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *